Jukebox Doc in Helmond

Vanaf 31 Maart 2023 ben je welkom bij onze vintage Collectables werkplaats en (online) winkel in Helmond

We hebben hard gewerkt dat het een dag eerder zou zijn dan 1 april. Vanaf 31 Maart 2023 ben je welkom bij Jukebox Doc in Helmond. Op het moment van schrijven zijn we nog volop bezig met het vernieuwen van de showroom. Een nieuw plafond, wanden, keuken en vloer. Helemaal nieuw dus! Het is nog even wennen, het is immers heel snel gegaan allemaal. Er kwam een mooie ruimte vrij, prijs en locatie helemaal oké. En precies groot genoeg. Het is groot genoeg om goed aan jukeboxen te kunnen werken. 

Nieuwe meters, gereedschap, onderdelen en meer. En dan houden we nog flink wat ruimte over om de ongerestaureerde en gereviseerde Amerikaanse vintage jukeboxen en automaten mooi en overzichtelijk op te kunnen stellen.

We hebben altijd een interessante collectie jukeboxen in huis van populaire modellen jukeboxen

Ami, Filben, Mills, Packard, RockOla, Seeburg en Wurlitzer jukeboxen zul je regelmatig zien staan. Wij verkopen Art Deco en Rock ‘n Roll jukeboxen van 60 tot wel 85 jaar oud. En ze spelen na restauratie weer als een nieuwe! Hoe leuk is dat om weer opnieuw leven te blazen in zo’n oude jukebox. 

Het liefste reviseren we dan zo’n oude tijdcapsule jukebox waaraan je kunt zien dat het al 50 jaar of langer stilstaat. 

En dan voor het eerst weer….het eerste plaatje. Na restauratie de jukebox weer aanzetten, de verlichting gaat aan. Bij veel modellen gaat de gekleurde verlichting ook nog draaien. Het is nu al feest! Dan kies je een selectie en het mechaniek komt als een vintage machine in werking en vind uiteindelijk de plaat. De record gaat met prachtige bewegingen naar de platenspeler. Wat hou ik van die oude mechanieken! Je hoort de naald in de groef gaan….Deep down in Louisiana close to New Orleans. Way back up in the woods among the evergreens…

Vintage Collectables

Naast 78Rpm en 45 Rpm ongerestaureerde en gerestaureerde jaren ‘30, ‘40, ‘50 én begin zestiger jaren jukeboxen staan er in de showroom ook andere vintage Collectables. Wisselende mooie én soms ook gekke items, denk aan jaren ‘30 en ‘40 houten en bakelieten radio’s, automaten, neons, soms een motor of scooter, gadgets, 78 Rpm en 45 Rpm records, jukebox onderdelen, modellen en veel andere coole items.

Jukebox reparaties

Je kunt ook terecht voor nieuwe onderdelen zoals buizen, lagers, lampjes, onderhoudsmiddelen, schroeven en servicemanuels, TL’s én reparatie en restauratie van Amerikaanse jukeboxen zoals o.a. Ami, Filben, Mills, Packard, RockOla, Seeburg en Wurlitzer van 1935 tot 1963. Zeg maar tot er nog buizenversterkers inzitten en je nog de plaat kon zien afspelen. De komende tijdzullen wij meer onderdelen online plaatsen. Kun je bij de online shop nog niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact op. Wij kunnen je vast helpen. Jukebox Doc repareert overigens niet aan huis. Reparaties kunnen worden afgegeven in Helmond of worden toegestuurd.

Wij repareren geen Europese jukeboxen en OMT’s

Niet helemaal waar want soms hebben we ze wel en vinden we het zelfs leuk om aan te werken. Wij herstellen doorgaans geen Europese jukeboxen omdat onderdelen moeilijk of niet meer aan te komen zijn. Bovendien zijn ze wat lastiger en eerlijk….we hebben er ook weinig ervaring mee. Eigenlijk omdat we dat altijd al vertellen dat we er niet aan werken, dus werk je bijna niet aan dit type jukeboxen. Een Europese versterker reviseren van deze modellen kun je overigens wel gewoon aanbieden, dat is geen probleem. En ja, ook in Europa zijn mooie jukeboxen gebouwd. Vroeger lieten mensen ze meestal staan om vervolgens toch een Amerikaanse vintage jukebox te kopen. Maar ook deze jukeboxen hebben wel meer aandacht gekregen, dus misschien in de toekomst. Wie weet.

Kom eens aan bij of stuur een bericht aan Jukebox Doc in Helmond

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top