Jukebox Reparatie én Restauratie

Je kunt bij Jukebox Doc terecht voor een jukebox reparatie en voor een jukebox (deel)restauratie.

Jukebox reparatie en jukebox restauratie

Jukebox Doc in Helmond repareert en restaureert jukeboxen op professionele wijze.

Wij en onze externe professionele monteurs en herstellers hebben decennia lange reparatie en restauratie ervaring met Amerikaanse jukeboxen van: Ami, Filben, Mills, Rock Ola, Seeburg en Wurlitzer.

Heb je een Amerikaanse jukebox maar is deze toe aan een jukebox reparatie of een jukebox restauratie? Revisie van een 78 rpm jaren ‘30 of ‘40 mechaniek of van een jaren ‘50 45 toeren mechaniek óf heeft je jukebox een elektrisch of een electronisch mankement? Of wil je de kast weer zo goed als nieuw? Dan kun je uitstekend én snel terecht bij Jukebox in Helmond nabij Eindhoven.

Voor de jukeboxen die Jukebox DOC ongerestaureerd aanbiedt kun je ook terecht voor een jukebox reparatie en een jukebox deelrestauratie of volledige restauratie.

Niet alleen voor de jukeboxen die wij zelf verkopen, maar ook wanneer jezelf bijvoorbeeld in Amerika een jukebox hebt gekocht of dat je al jaren een niet werkende jukebox hebt staan waar nu je eindelijk weer eens geluid uit wilt laten komen. Voor een professionele jukebox reparatie en jukebox revisie kun je ook bij ons terecht. Maak daarvoor wel eerst een afspraak.

Kies je liever voor een complete jukebox restauratie?

Eigenlijk is een jukebox revisie de enige goede oplossing voor een betrouwbare storingsvrije werking van een jukebox.

Jukebox Doc verkoopt professionele reinigingsmiddelen

De jukeboxen die wij repareren en restaureren zijn minimaal 60 jaar oud, maar ook weleens 85 jaar oud. Een heel leven achter de rug én jaren in de horeca gebruikt geweest én daarna in andere gelegenheden. Tienduizenden mensen hebben er een muntje ingegooid. Daarna hebben ze vaak jaren stilgestaan. Sommige exemplaren van jukeboxen haal je weleens uit de slaap van 50 jaar niet gebruikt te zijn. Dat vinden wij het leukste hé! Maar dat gaat niet zomaar want je zult dan alles mechanisch en electrisch moeten aanpakken.

78rpm en 45Rpm jukebox reparatie én jukebox restauratie

Een complete restauratie van een jukebox is 120-150 uur arbeid.

Bij een complete revisie wordt de jukebox eerst volledig uit elkaar gehaald en wordt de behuizing weer als nieuw gemaakt. Of juist niet. Wil je de vintage uitstraling behouden maar technisch een volledig gerestaureerde jukebox? Jukebox Doc demonteert de jukebox, daarna het complete mechaniek en kijkt wat er moet gebeuren om deze jukebox weer net zo betrouwbaar te krijgen als toen het nieuw was. En dan geen excuses te gebruiken als “Ja dat hoort nu eenmaal bij dit model”, of “dat deden ze al toen ze nieuw waren” of van “Met deze storing moet je leren leven, dat was nu eenmaal zo” Nee, na een grondige restauratie werkt een jukebox zonder storingen! Wij restaureren jukeboxen vanaf bouwjaar 1935 tot 1963. Zeg maar totdat er een buizenversterker inzit en je de plaat kunt zien afspelen.

Jukebox reparatie versus jukebox restauratie.

Is je jukebox al eerder gerestaureerd geweest dan zal misschien een complete restauratie niet noodzakelijk zijn en kan natuurlijk enkel een reparatie of deelrevisie voldoende zijn. Ieder jukebox restauratie project is immers weer anders ėn de wensen van de klant natuurlijk ook. Bij jukebox Doc herstellen wij je jukebox zoals je wilt, want ook het financiële verschil tussen een reparatie en een restauratie is natuurlijk een verschil. En lang niet altijd is een complete restauratie natuurlijk noodzakelijk.

Maar realiseer wel dat wanneer een mechaniek b.v. vol met oud vet, slechte lagers en ankers in de motoren en mechaniek én met speling op b.v. de bussen er niet onderuitkomt om volledig gereviseerd te moeten worden. Reviseren omdat je deze mechanismen anders echt niet meer bedrijfszeker kunt krijgen. Dan hou je het met kunst en vliegwerk aan de gang en het kan dan na een herstel ook weer zomaar een dag later uitvallen. We houden dus niet van halve oplossingen. Na een grondige revisie kunnen we dan ook garantie geven op wat eerst een volledig versleten mechaniek was. Wij staan dan ook volledig achter deze revisie op maat, anders beginnen wij er niet aan want dan weten we vooraf dat het problemen blijft geven.

Informeer naar de mogelijkheden en onkosten van een jukebox reparatie of jukebox restauratie voor jouw jukebox.

Bij een jukebox restauratie worden er ook onderdelen preventief vervangen voor een blijvende goede werking. Je begrijpt vast dat wij alleen garantie op een jukebox of op een jukebox herstelling kunnen geven wanneer het door ons gerestaureerd is. Bij een gerestaureerde jukebox van Jukebox Doc kunnen wij daarom ook 1 jaar volledige garantie geven. Gewoon omdat we daar volledig vertrouwen in hebben. Valt er dan binnen één jaar dan toch een jukebox uit dan komt er gratis een monteur van Jukebox Doc aan huis die de storing verhelpt.

Wil je eerst een vrijblijvende offerte of meer info aanvragen klik dan vrijblijvend op offerte aanvraag.

Wil je een jukebox laten repareren?

Investeren in een vintage jukebox

Jukebox reparatie en restauratie voor liefhebbers en verzamelaars in Nederland, België en Duitsland. Voor de omgeving Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Nijmegen en Venlo maken wij ook reparatie afspraken aan huis. Ook voor onderhoud aan je jukebox.

?Let op: De doorlooptijd van een reparatie is momenteel 3-5 weken.

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top