Over ons

Jukebox Doc is een initiatief van The WP Man met eigenaar Hennie van Ravesteijn uit Den Bosch.

Naast een voorliefde voor jukeboxen en andere vintage items uit de dertiger en veertiger jaren en vijftiger jaren ben ik ook webdesigner. In de tachtiger jaren ben ik vooral aktief geweest met vintage jukeboxen. Vooral met het repareren en restaureren ervan heb ik in die jaren veel geleerd. Die kennis heb ik daarna bij veel van mijn eigen jukeboxen gebruikt en die van anderen. Niet zozeer commercieel maar uit “vrienden en bekenden dienst” zullen we maar zeggen.

Begin 2022 is met de aankoop van een Belgisch Jukeboxmuseum door The Stocklot Company weer alles in een stroomversnelling gekomen.

Ik had immers de websites gebouwd voor dat bedrijf en heb daar ooit ook items ingeschreven die ik zelf ook leuk vind. Jukeboxen! Wat schetste onze verbazing toen de eigenaar van het museum contact zocht. Twee maanden later hadden we ineens 130 jukeboxen, 60 wallboxen en 700 radio’s! En niet van de minste want alle topmodellen en moeilijk te verkrijgen modellen waren erbij.


Buizenversterker Revisie

Wat een feest! Inmiddels zijn er al heel wat jukeboxen naar binnen en buitenland gegaan.

Zo heb ik een een grote Belgische Goliath jukebox aan een casino verkocht in Minneapolis en 7 items zijn naar het grote jukeboxmuseum in Tsjechië verkocht en worden weer opnieuw tentoongesteld. Ook naar particulieren zijn er tientallen jukeboxen verkocht. Velen daarvan zijn hersteld voor de verkoop. Deels heb ik datzelfde gedaan, maar ook is er gewerkt in combinatie met een aantal jukebox specialisten in Nederland. Het waren in korte tijd immers wel veel jukeboxen die uitgeleverd moeten worden. We hebben ze tot ieders tevredenheid geleverd en weer laten spelen als een nieuwe!

De kans deed zich voor via een klant van mij om deze showroom en werkplaats te huren in Helmond.

Daar waren we snel uit! Eind Maart 2023 opent Jukebox Doc met een reparatie werkplaats voor jukeboxen van 1935 tot 1965. De jukeboxen die ikzelf interessant vind en ook leuk om aan te werken is voor mij. Persoonlijk heb ik zelf het meeste met 78 toeren jukeboxen vanwege het design, de periode, de muziekensemble het mechaniek. Echt jukeboxbios! Maar ook de vijftiger jaren jukeboxen weten mij nog net zoveel te bekoren, net zoals 40 jaar geleden.

In de showroom staan interessante vintage jukeboxen te koop. Gerestaureerd en ongerestaureerd

De ongerestaureerde exemplaren kunnen door Jukebox Doc gerestaureerd worden of eventueel deelreparaties worden uitgevoerd. Deze reparaties voeren wij uit i.c.m. enkele andere jukebox professionals. Soms doet de klant weleens zelf de kast en wij alle techniek zoals het mechaniek, toetsenbord, coin en de versterker. We denken graag met je mee!

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?