JUKEBOX LATEN REPAREREN?

Iedere jukebox is ooit toe aan een reparatie of een revisie.

Jukebox Doc herstelt en reviseert authentieke jaren ‘30, ‘40, ‘50 en ‘60 jukeboxen tot bouwjaar 1963. Heb je selectieproblemen, is de geluidskwaliteit niet goed of loopt je mechaniek niet lekker? Slaat de plaat niet meer af? Voor alle mechanische en elektrische storingen aan je Amerikaanse jukebox kun je terecht bij Jukebox Doc. De jukeboxen die wij verkopen, restaureren, herstellen of laten herstellen zijn 60 jaar tot wel 88 jaar oud! Wil je de kast en het chroom weer als nieuw? Het kan allemaal geregeld worden bij Jukebox Doc. Neem contact op wanneer je een jukebox reparatie wilt aanbieden in Helmond of om een afspraak te maken aan huis.

UPDATE: Het is helaas vanwege de drukte niet meer mogelijk om voor 15 januari 2024 een afspraak aan huis te maken voor jukeboxen die wij NIET zelf geleverd hebben.

We helpen je graag maar hebben helaas een beperkte capaciteit en ook voor 2024 zullen wij slechts selectief reparaties aan huis kunnen aannemen van jukeboxen die eigenlijk gereviseerd moeten worden en niet door Jukebox Doc ooit geleverd zijn. Tenzij het een complete revisie opdracht is, dan nemen we het graag aan. Reparaties alleen doen wij meestal helaas niet, daar dit vaak toch problemen blijft geven. Dat komt omdat het vaak ongereviseerde spelende jukeboxen zijn die wij aangeboden krijgen voor reparatie. En geloof me, ik kan daar niet binnen een paar uur een nieuwe van maken. Bij hobbyprojecten die half uit elkaar liggen werken wij thuis niet aan, je kunt het wel als project afgeven of laten ophalen, dan maken we er weer een goede jukebox van.

Zelf zetten wij veelal gerestaureerde jukeboxen in de markt die weer veilig gemaakt zijn en volledig functioneren én met een geluid wat bij dat model jukebox oorspronkelijk hoort. Daar ligt ook onze passie, niet in het oplappen van ongereviseerde jukeboxen om ze weer eventjes spelend te krijgen, want dat is alleen maar ellende en daar passen wij voor. Dan moeten we vast ook heel vaak langskomen, want alleen een reparatie is vaak niet de oplossing voor een blijvende goede werking van een oude jukebox. Soms ook wel hoor want als er b.v. een schakelaar stuk is dan vervang je die en dan is het probleem opgelost.

Na een professionele revisie of reparatie gaat je jukebox weer swingen én is deze weer net zo betrouwbaar als toen deze nieuw was!

Wil je alvast een indicatie waar je op moet rekenen? Neem gerust contact op, wij staan je graag te woord en helpen je graag. We zijn tenslotte liefhebbers toch? Wanneer je vertelt over je jukebox en stuurt er foto’s bij en misschien zelfs een video dan kunnen we je alvast een indicatie geven over de kosten en de eventuele verkrijgbaarheid van de betreffende onderdelen die nodig zijn.

Helaas kunnen niet alle jukebox reparaties direct aan huis uitgevoerd worden

Wanneer het niet mogelijk is om je jukebox direct thuis te herstellen dan kunnen wij het betreffende onderdeel meenemen naar de werkplaats voor een revisie zoals bijvoorbeeld een buizenversterker, een toetsenbord of een selectieunit. Wij kunnen zo nodig ook je jukebox in zijn geheel veilig vervoeren naar onze werkplaats in Helmond waar wij ook vele oude, NOS en nieuwe onderdelen op voorraad hebben.. Lees meer over jukebox transport.

Jukeboxen kunnen ook compleet of deels afgegeven worden bij onze showroom en werkplaats. Doe dat wel in overleg aangezien wij regelmatig onderweg zijn. Alle soorten van jukebox reparaties van bouwjaren 1935-1963 kan je aanbieden in Helmond van alle modellen Ami, Filben, Mills, RockOla, Seeburg en Wurlitzer.

Jukebox Doc

Een reparatie alleen is soms niet genoeg, kies daarom eerder voor een restauratie. Dan blijft alles goed werken en valt het niet na 2 dagen weer opnieuw uit, want dat is anders een risico. Kan ook niet anders want authentieke jukeboxen zijn zomaar 60 jaar oud. Wij geven daarom alleen op gereviseerde jukeboxen garantie.

Hoe lang duurt een jukebox reparatie?

Wij zijn erg druk, maar wij streven naar een doorlooptijd van 3-4 weken, een huisbezoek is binnen 21 dagen. Realiseer dat lang niet alle onderdelen nog leverbaar zijn en dat ook daardoor een reparatie kan uitlopen. Soms moet je op zoek naar onderdelen en dat is lang niet altijd meer in Nederland te verkrijgen. Regelmatig moeten wij dan ook zelf onderdelen fabriceren of laten 3D printen. Uiteindelijk hebben we vrijwel overal een oplossing voor. Wij zitten samen met een metaalkunstenaar in één pand. Stefan maakt voor mij regelmatig nieuwe onderdelen en draait met het grootste gemak o.a. nieuwe bussen en andere onderdelen die nergens meer te koop zijn.

Over de kosten:

Een eerste huisbezoek is een vast tarief van €125 voor maximaal 1 uur arbeid incl. de voorrijdkosten en reistijd tot 25 km vanaf Helmond. Het uurtarief van Jukebox Doc is €52,50 en vanaf 1-1-2024 €57,50 excl. Btw. De toeslag voor meer dan 25 km afstand is €0,50 per km voor brandstof en reistijd. Jukebox transport voor een reparatie of een restauratie is €1 ,50 per km. Dit bedrag is incl. reistijd en een transport verzekering.

Mensen vragen ons vaak: “Wat kost dan een volledige restauratie incl. een kast weer als nieuw?”. Daar kan ik eenvoudiger een antwoord op geven, want dat is ongeveer 120-150 uur arbeid bij iedere jukebox excl. onderdelen en evt. Verchromen. Daarom zijn gereviseerde jukeboxen veel duurder. Maar ook weer een kast als nieuw, veilig en volledig functionerend.

Wat kost het om een Jukebox te laten ophalen voor reparatie én daarna weer terug te bezorgen?

Een voorbeeld:

Woon je in Eindhoven? Een jukebox ophalen voor reparatie in Eindhoven vanaf Helmond is heen naar je adres zo’n 20 km. (40 km op en neer) Dat is 40x €1,50=€60. Het terugbezorgen kost dan ook €60 Totaal €120. Stel dat de jukebox direct aan huis herstelt kan worden dan zijn de kosten in dit geval €125 incl. max. 1 uur arbeid en voorrijdkosten en reistijd en excl. onderdelen. Je kunt natuurlijk ook besluiten om het zelf in Helmond af te geven, dan heb je geen extra kosten naast het uurtarief en de eventuele nieuwe onderdelen.

Betaling van een reparatie

Wij maken direct na een reparatie of restauratie een factuur. Je kunt pinnen op locatie met een betaalpas, paypal of een creditcard.

jukebox Doc Helmond

Gangbare en vaak voorkomende onderdelen hebben wij bij ons bij een huisbezoek.

Wil je meer informatie neem dan contact op via Whatsapp, mail of de telefoon. Je kunt ook het contactformulier gebruiken.

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top