Waar moet je op letten wanneer je een vintage jukebox wilt kopen?

Let erop bij aankoop van een jukebox dat deze zo compleet mogelijk is want onderdelen worden steeds zeldzamer. Er bestaan ook wel replica onderdelen maar lang niet alles. Let ook op de kwaliteit van het chroomwerk want dat is een kostbare aangelegenheid wanneer dat slecht is en opnieuw verchroomd dient te worden. De restauratie van een minder waardevolle jukebox kost net zoveel tijd dan bij de populaire modellen. Koop je een ongerestaureerde jukebox met een waarde van zo’n €4000 dan weegt een restauratie van gemiddeld 125 uur veel zwaarder door dan bij bijvoorbeeld een kostbare Wurlitzer 2000.

Wil je een jukebox compleet laten reviseren dan ben je immers zomaar 100 – 150 uur verder.

Bekijk goed of de jukebox orgineel is, zit de coin erin? Zit de orginele luidspreker er in? Draait het mechaniek wanneer je het inschakelde? Als je de historie niet kent is het soms beter niet in te schakelen voor een revisie. Dat geldt ook voor de versterker. Een sluiting kan zomaar een trafo kosten. Let ook op roest en vuil. Is de voeding en versterker ooit in zilverkleur gespoten, dat werd nogal eens gedaan vooral bij tachtiger jaren restauraties. Beter van niet, orginele versterkers los zijn niet zomaar te vinden wanneer je zo’n exemplaar orgineel wilt maken.

Ben je een bepaald type jukebox aan het zoeken dan is het verstandig een servicemanuel vooraf te kopen zodat je weet hoe het er orgineel uit hoort te zien. Ga je de jukebox zelf reviseren? Als je het professioneel wilt laten uitvoeren dan is degene die het uitvoert wellicht bereid om mee te gaan en de jukebox goed te beoordelen. Wij doen dat ook maar eerst in overleg voordat je morgen wilt gaan kijken. Meer informatie? Neem contact op.

RockOla fabriek 1939 met de productie van de Luxury Light Up Jukeboxen
error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top