Vinyl en Schellak/ Bakeliet platen reinigen

Je kunt op verschillende manieren je platen(collectie) onderhouden. Van vroeger kennen we vast nog wel de antistatische platendoek en de platenborstel. Op zich kun je hier al goede resultaten mee behalen, maar als je je platen écht goed schoon wilt maken dan gebruik je een platencleaner. Een merk als Knosti levert al voor enkele tientjes een handmatige platenwasmachine. Je kunt je platen ook ultrasoon reinigen met een aangepaste versie van een ultrasoonreiniger. Er bestaan ook Okki Nokki platenreinigers die qua werking veel lijken op de Tonar platenreiniger.

Oké , een goede platenreinigers is kostbaar wanneer je een goed exemplaar hebt maar wat een verschil in resultaat, en dan niet alleen optisch.

Deze methode met vloeistof kun je overigens niet zomaar op bakeliet gebruiken. Maar bij vinyl is dit de beste methode omdat er uit de groeven door de reinigingsvloeistof i.c.m. een vacuumzuiger alle restanten van het vuil gezogen word. En als je nagaat dat daar normaal de naald zit begrijp je wel dat dit een groot verschil is in geluidskwaliteit.

Jukebox Doc gebruikt zelf na enkele exemplaren getest te hebben de Tonar washingmachine. Deze platenreiniger is professioneel uitgevoerd, werkt eenvoudig en zorgt voor een uitstekende kwaliteit! Tonar én Jukebox Doc levert ook de bijbehorende reinigingsvloeistof.

Nieuw! Volautomatische Ultrasoon Platenreiniger TIP

Deze Tonar platenreiniger reinigingsvloeistof kun je overigens niet gebruiken met bakelieten platen

Het residu van de reinigingsvloeistof blijft deels achter op schellak bakelieten platen. Daarom heeft Jukebox Doc zijn eigen methode of bakelieten platen te reinigen met deze Tonar platenreiniger. Je kunt geen alcohol in een reinigingsmiddel gebruiken om schellak platen schoon te maken. Dus wees niet in de veronderstelling dat schellak platen, na het reinigen met een platenreiniger, net zo blinken als vinylplaten want dat is niet zo.

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top