Wurlitzer Victory voor 10 weken naar een tentoonstelling tot 17-7-2023 van Leila Negra in Frankfurt. Nu te koop!

Afgelopen week hebben we onze Wurlitzer Victory jukebox speciaal klaargemaakt voor een tentoonstelling van o.a. Leila Negra in Frankfurt.

Een tentoonstelling op een schitterende historische locatie over o.a kinderster Marie Nejar, beter bekend als Leila Negra. Deze tentoonstelling is te bezoeken tijdens de weekeinden in Frankfurt. Ondanks dat ze half Duits en Afrikaans is werd ze met rust gelaten door het Duitse leger. Een indrukwekkend verhaal, welke jukebox dan de Victory zou meer geschikt tijdens deze presentatie? Inderdaad, geen! In een aparte prachtige kamer wordt de muziek van Leila Negra met de Wurlitzer Victory ten gehore gebracht.


?? Initiatief van kunstgalerie Portikus en de hoochschule der bildende kunsten in Frankfurt

Marie Nejar / Leila Negra documantaire

Er zijn voor deze tentoonstelling, waarbij wij deze Wurlitzer Victory jukebox 10 weken lang verhuurd hebben, zijn zelfs nieuwe bakelieten 78 rpm platen geperst van deze opgewekte zangeres, speciaal voor dit evenement. De Wurlitzer Victory wordt actief gebruikt tijdens deze tentoonstelling met muziek van Leila Negra.

Voor deze bijzondere tentoonstelling wilde de organisator een Victory jukebox van bouwjaar 1942

Het is een werkelijk prachtig en uitstekend functionerend exemplaar die afkomstig is van Jukeboxmuseum De Panne in Oostende. Daar was deze vintage jukebox al 30 jaar in bezit. De Wurlitzer fabrieken zijn vanaf 1942 oorlogstuig gaan produceren en tot het eind van de oorlog is de productie van nieuwe jukeboxen gestopt. De Victory Conversion is vanaf 1942 gebouwd tijdens de oorlogsjaren. In een tijd dat er vanwege de oorlog o.a. geen metalen en plastics gebruikt mochten worden. Ook de geavanceerde zaagmachines waren toen voor de oorlogsindustrie bestemd.

Toch slaagt Paul Fuller, designer bij Wurlitzer, erin om tijdens de oorlog tóch met een nieuw model jukebox te komen.

De Victory is geen complete jukebox maar een conversie kit voor oudere Wurlitzer jukeboxen. Een ouder model jaren ‘30 Wurlitzer jukebox of van begin “40 met een nieuw jasje, nou ja…in 1942 dan. Er zijn bij deze kast geen opvallende ornamenten en strips van blinkend chroom. De kast is volledig van een mooie kwaliteit hout gebouwd met handgesneden houtsnijwerk poten en een Art Deco luidsprekerornament en ooit handgebouwd bij Wurlitzer met veel vakmanschap.

Verschillende Victory Conversions

Er waren Victory conversions voor een gemoderniseerde Wurlitzer jukebox met 16 selecties, dat was de ombouw van dertiger jaren Wurlitzer jukeboxen. Deze conversie was geschikt voor de Wurlitzer modellen 316, 416, 616 en de 716 (eerste foto beneden). Voor model 24 en voor model 600 was er een 24 select met telefoon draaischijf (foto 2 beneden). Het Victory model van Jukebox DOC is een conversie van de Wurlitzer 500 met druktoetsen maar deze conversie was ook geschikt voor model 700 en 800 (foto 3). Het werkelijke productieaantal van de Victory modellen is helaas onbekend. In ieder geval zijn orginele behuizingen van de oudere oorspronkelijke modellen jukeboxen zijn eigenlijk nooit bewaard gebleven. Die werden doorgaans direct in elkaar geslagen na de ombouw. Dus er zijn in die tijd daardoor ook veel orginele modellen verloren gegaan. Ook daarom zijn jaren ‘30 Wurlitzer jukeboxen inmiddels erg zeldzaam.

Na 17 juli 2023 is deze Wurlitzer Victory weer te koop en weer bij ons in Helmond te bewonderen én te beluisteren.

We verpletteren ze allemaal! Wurlitzer advertentie van begin jaren ‘40

Men schroefde bij fabrikant Wurlitzer en bij de Wurlitzer exploitanten in Amerika van 1942 en 1945 het mechaniek, de versterker, luidspreker en de muntinworp over van oude modellen jukeboxen en Voilá, daar was een nieuw splinternieuw model. Opgebouwd met gebruikte Wurlitzer onderdelen! Zo zijn er dus verschillende uitvoeringen van de Wurlitzer Victory.

Iedere Victory is weer anders! Een hoogst zeldzame en prachtige jukebox met een verhaal. Creatieve exploitanten bouwden ook wel andere merken jukebox mechanieken en versterkers in deze Wurlitzer Victory conversion. Een bijzonder verhaal van een bijzondere jukebox.

Geïnteresseerd in deze 24 select Wurlitzer Victory conversie van model 500?

Neem contact op voor meer informatie of om een bezoekafspraak te maken. Kun je niet wachten dan kun je natuurlijk ook alvast in Frankfurt gaan kijken en luisteren naar Miss Negra.

Contactformulier


error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top