Nieuw Element voor een Jukebox. Welke?

Wanneer je versterker gereviseerd is, de luidspreker klinkt goed en de armbedrading is goed dan kan het toch voorkomen dat het geluid slecht is. Wanneer het element slecht is of de naald dan is de audioketen onderbroken. Alles klinkt immers naar de zwakste schakel.

Heb je nog het oude orginele element dan kun er bijna standaard vanuit gaan dat deze versleten zijn.

Zorg daarom voor een mooi en goed klinkend element. Veel jukeboxen hebben een zogenaamde Retma bevestiging die je met 2 schroefjes kunt vastzetten. Je komt dat tegen bij o.a. Ami, RockOla en Wurlitzer. Seeburg heet zo zijn eigen elementen met een andere bevestiging. Orginele Seeburg Redhead elementen zijn niet meer leverbaar, er zijn overigens wel vervangers hiervoor. Replica of van model Showcase.

Wij verkopen keramische en MD elementen in mono en stereo.

Wil je de geluidskwaliteit bij een jukeboxverbeteren dan is dat mogelijk, alhoewel je dan wel aanpassingen moet maken en soms een phonovoorversterker erbij moet plaatsen. Wij verkopen jukebox elementen o.a. Astatic Pfanstiehl, Audio Technica, Ortofon, Ronnette, Stanton

Wil je meer informatie over jukebox elementen?

Je kunt immers niet zomaar een elementer inzetten want de naalddruk is anders dan bij een losse platenspeler. Een element die b.v. een naalddruk kan hebben van zo’n 2 gram laten de plaat niet afslaan, hou daar rekening mee.

Elke jukebox cartridge naald slijt na een periode van spelen, ongeveer 500 uur voor een diamant sferische ofconische naald, 300 uur voor een diamant elliptische naald en 80 uur voor een saffier naald

Nieuw Element voor een Jukebox. Welke?

Astatic P-132D TOP element met VARCO TN4 naald

Oorspronkelijke prijs was: € 49,95.Huidige prijs is: € 42,95.

Het Astatic P-132 Stereo keramisch element met Varco Naald is nu in de aanbieding Het beste keramische element met Varco diamantnaald wat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Zeer geschikt voor eind eind jaren ‘50 en ‘60 jukebox. Zeer goed klinkend element met een goede kanaalscheiding, levendige dynamiek en een stevige basweergave. De Varco naald…

Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist

Astatic Pfanstiehl P51-1 element met Saffier Naald 45Rpm

Oorspronkelijke prijs was: € 34,50.Huidige prijs is: € 29,95.
Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist

TIP Toshiba C-55 M Element Magneto Dynamisch

 59,00

Zeer goed Japans Toshiba MD element met Retma bevestiging (2 schroefjes) Uitstekend universeel vervangend element met diamantnaald. Geschikt voor o.a een Ami H, Ami i, Ami J, Ami K en de Continentals en nog veel meer sixties jukeboxen.

Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist

Grado Reference78c Special 78rpm MD element

 169,00

De Prestige-serie van 78-RPM-cartridges is ontworpen voor hoge output en uitstekende stabiliteit, zelfs onder zwaar gebruik. Elke cartridge kan worden gebruikt voor archief- of vrijetijdsgebruik, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over onnodige slijtage van de plaat. Alle Grado 78-cartridges hebben een aanzienlijke vermindering van de tipmassa, wat resulteert in een uitgebreide frequentierespons,…

Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist

Alle elementen die hieronder vermeld staan zijn geschikt voor een jukebox

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top