Jukebox reparatie of restauratie? Wat is beter?

Wanneer je technische problemen hebt met een jukebox is vaak alleen de klacht herstellen niet écht de oplossing.

Het kan ook zomaar voorkomen dat een jukebox dan weer binnen 2 dagen uitvalt na een reparatie. Je dient echt het betreffende component of circuit goed aan te pakken want anders is het nog steeds niet bedrijfszeker, of klinkt het geluid b.v. nog steeds niet goed.

Een voorbeeld: Het heeft weinig zin om alleen de voedingscondensatoren in de versterker te vervangen wanneer je niet de rest van de versterker ook aanpakt.

Een gereviseerde buizenversterker met matige buizen klinkt nog steeds niet goed.

Een top gerestaureerde buizenversterker met een slechte luidspreker klinkt nog steeds slecht. En met een slecht element of naald in de arm, terwijl de rest wel goed is, dan is het resultaat nog steeds slecht. Alles klinkt immers naar de zwakste schakel.

En zo is dat ook met het mechaniek. Het heeft weinig zin om b.v. bij een grippermotor nieuwe koolborstels te monteren terwijl het anker matig is of wanneer de lagers speling hebben. Of wanneer je oud vet in het mechaniek laat zittten. Ons advies is dan ook: Pak het goed aan want anders krijg je vast veel ergernis omdat halve oplossingen geen oplossingen zijn.

Wij verkopen jukeboxen van minimaal 60 jaar oud die eerst zo’n 15-20 jaar in de horeca en bij andere gelegenheden volop hebben staan te spelen. En daarna soms 50 jaar niet gespeeld hebben, of zijn deze jukeboxen 25 jaar geleden ook al eens eerder gerestaureerd geweest. Elektrisch en mechanisch zijn die jukeboxen dan weer aan de beurt voor een revisie.

Wil je een bedrijfszekere jukebox dan dient alles goed aangepakt te worden!

Laat je dus niet verleiden om zomaar de eerste de beste jukebox op een willekeurige verkoopsite te kopen, want dan kun je bedrogen uitkomen. Is de jukebox wel compleet en orgineel? Is het een goede basis om te restaureren? Jukebox Doc verkoopt, orginele en complete, ongerestaureerde én gerestaureerde jukeboxen. Wil je jukebox professioneel laten restaureren of delen ervan omdat je voor een veilige en bedrijfszekere jukebox gaat? Neem dan contact met Jukebox Doc in Helmond op voor de mogelijkheden.

Samen restaureren? Ook dat kan bij Jukebox Doc. Jij de kast reviseren en wij de techniek?

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top