Buizenversterker reviseren? Hoe reviseer je een buizenversterker van je jukebox?

Condensatoren hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar, daarna gaan ze verlopen van waarde of gaan zelfs lekken. Wanneer de waardes van deze condensatoren gaan verlopen wordt ook de geluidskwaliteit minder. Maar er is veel meer. De hoogspanningstransformator en de uitgangstransformator zit er wellicht al 65-80 jaar in en die hebben helaas niet het eeuwige leven. Je ziet dat e r t.o.v. jaren geleden steeds vaker deze oude transformatoren uitvallen. Maar het is niet per definitie dat ook de transformatoren vervangen dienen te worden.

Buisvoeten, bekabeling, schakelaars en potmeters dien je natuurlijk ook te controleren. Transformatoren kunnen ook stuk gaan doordat er b.v. kortsluiting in een buis is geweest of een condensator die doorgeslagen is. Verder dien je in ieder geval ook enkele weerstanden te vervangen. Reden genoeg om tijdig je versterker te (laten) reviseren. In ieder geval iedere 25 jaar als leidraad.

De materialen die je nodig hebt voor een revisie kun je bij Jukebox Doc bestellen.
Vind je het nog niet bij de webshop dan kunnen wij het meestal toch wel nieuw leveren. Wij verkopen o.a.een voedingstrafo, hoogspanningstrafo en een uitgangstrafo voor de meeste modellen jukebox buizenversterkers.

Het is natuurlijk ook wel handig als je er een schema van hebt, bij ons kun je voordelige jukebox service manuals bestellen voor de meeste modellen jukeboxen. Volume potmeters zijn meestal ook niet standaard, maar die kunnen we ook uit voorraad leveren.

Na een buizenversterker revisie kunnen nog steeds de buizen defect of slecht zijn. Hebben deze vacuumbuizen niet meer voldoende emissie dan dienen deze vervangen te worden. De meeste buizentypes zijn direct leverbaar.

Voor meer informatie neem contact op.

error

Jukebox kopen of verkopen? Bel of app naar +31 (0)621301052.

Meer weten?
Scroll to Top